Lionsclub Den Haag - Scheveningen

Lionsclub Den Haag - Scheveningen is een club die al sinds 1969 zijn wortels in Scheveningen heeft. Deze Haagse badplaats is bekend om zijn strand, de Pier en het Kurhaus. Maar Scheveningen heeft nog zoveel meer te bieden: de zee, de haven en de aangrenzende natuur. 

Als club ondersteunen wij daarom verschillende initiatieven en activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de omgeving op en om Scheveningen. Denk hierbij aan initiatieven op gebied van educatie en bewustwording van de hoeveelheid (plastic-)afval die in het milieu terug te vinden is. Samen met stichtingen zoals Plastic Soup Foundation en TrashureHunt gaan wij de stranden op met basisschoolleerlingen om dit zwerfafval op te ruimen. Naast genoemde organisaties ondersteunt Lionsclub Den Haag - Scheveningen ook Stichting Sportbelang Gehandicapten SGK bij het begeleiden van mensen met een handicap in hun sport en spel en bieden wij het Hofstad JeugdOrkest elk jaar een podium voor mensen uit Scheveningen. Van onze aanwezigheid op Vlaggetjesdag tot onze nauwe betrokkenheid bij de Lions-VN dag, het is een voorrecht om hier als Lionslid onderdeel van te kunnen zijn en een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan dit soort mooie projecten. 

In 2021 organiseren wij een rally waarbij de gelden ten goede komen aan het Prinses Máxima Centrum Centrum. Daarmee zijn wij zowel lokaal als op landelijk niveau betrokken en zijn wij trots dat wij een mogelijkheid kunnen bieden in de ondersteuning van al deze goede doelen.

De club komt twee keer per maand samen om te vergaderen en te dineren in restaurant Villani aan de Scheveningse haven. Regelmatig varen wij gezamenlijk uit op het Zeilschip de TX-51. Met totaal 24 heren zijn wij geen grote club, maar wel een zeer hechte en gemêleerde groep vrienden. Kom het zelf ook een keer ervaren en neem contact met ons op voor een kennismaking. Je bent van harte welkom.