20/02/2020

Op dinsdag 11 februari 2020 werd een record aantal pakken koffie aangeboden aan Voedselbanken Nederland. In de decembermaand zamelen de Nederlandse Lionsclubs D.E- waardepunten in, die door Douwe Egberts worden verzilverd voor pakken koffie ten behoeve van de voedselbanken in Nederland. Nog nooit moest de koffiebrander zoveel pakken koffie leveren.

De achtste editie van de Lionsclub D.E waardepuntenactie zit erop. Wat ooit begon als een lokale actie van Lionsclub Voorburg is in rap tempo uitgegroeid naar een nationale actie die niet meer weg te denken is in Nederland. Steeds meer Lionsclubs en ook Voedselbanken sluiten zich aan. Ook het publiek kent de actie steeds beter en verzamelt en doneert de D.E-koffiepunten ruimhartig.

In het distributiecentrum van de Voedselbank in Rotterdam kon Jaap Stelling, coördinator van de actie en lid van Lionsclub Voorburg de ruim 65 miljoen D.E-waardepunten overdragen aan Henk Foekens van Voedselbank Nederland. Op zijn beurt ‘verkocht’ Foekens ter plekke de waardepunten aan Ellen van der Linde van Douwe Egberts. Deze benadrukte dat D.E het belangrijk vindt om de Voedselbanken op deze manier te kunnen ondersteunen. Immers het koffiemerk zet in op verbinding in buurt en samenleving. Als blijk van waardering verhoogde Douwe Egberts het aantal pakken koffie nog eens met 20%. Namens de oer-Nederlandse koffiebrander mocht Ellen van der Linde maar liefst 134.000 pakken koffie aanbieden aan René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Froger: “We denken altijd zo gewoon om effe ’n bakkie koffie te doen, maar voor te veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Koffie is duur en bederft niet en zit dus maar zelden in een voedselpakket”. René Froger was zichtbaar onder de indruk van de Lionsclubactie en kondigde aan dat hij de volgende editie van de actie wederom van harte zal ondersteunen. En naar de koffiebrander grapte hij in onvervalst Amsterdams “En jullie doen ook weer mee! Douwen maar Egberts”.

Ook voor de Haagse regio is het record verbroken. De voedselbanken in onze regio mogen rekenen op maar liefst 13.500 pakken koffie. Concreet betekent deze grote hoeveelheid dat iedere cliënt van de Voedselbank minstens eenmaal per maand een pak koffie in het pakket mag verwachten.